Finančná a strategická analýza spoločnosti Footshop s.r.o. - Ocilka, Roman; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práca je zameraná na finančnú a strategickú analýzu podniku Footshop s.r.o. za obdobie počínajúc rokom 2014 až 2018. Prácu som rozdelil na dve časti a to metodickú a praktickú. V prvej časti vymedzujem význam finančnej analýzy, pre koho je zostavovaná a aké je jej praktické využitie. Spočiatku rozoberám význam absolutných ukazovateľov – v horizontálnej a vertikálnej analýze a následne sa orientujem na pomerové ukazovatele, bankrotné a bonitné modely a uzatváram to strategickou analýzou. V praktickej časti aplikujem data z finančných výkazov na jednotlivé ukazovatele, s tým, že výstupy sú porovnávané s konkurenčným podnikom. Posledná časť práce zahŕňa strategickú analýzu, ktorá sa skladá z analýzy vnútorných a vonkajších zdrojov, PEST analýzy, Porterovho modelu 5 síl a SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses