Účetní a daňové souvislosti přeshraničních fúzí - Štolcová, Anna; Skálová, Jana, 1967-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předkládaná diplomová práce se věnuje aktuální problematice na úrovni obchodních korporací v rámci Evropské unie, a to přeshraničním fúzím. Práce se skládá ze dvou hlavních částí – teoretické a praktické. Teoretická část detailně rozebírá veškeré oblasti související s realizací přeshraničních fúzí. Jsou v ní vysvětleny základní pojmy, právní rámec na úrovni Evropské unie i České republiky a problematika zdanění. Obsažena je i kapitola zabývající se novou právní úpravou zdanění při odchodu. V praktické části je provedena analýza projektů přeshraničních fúzí se zúčastněnou českou korporací. Tyto projekty byly zveřejněny v období let 2008-2018. Cílem práce je identifikovat trendy v projektech přeshraničních fúzí a přiblížit zdanění při odchodu.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses