Pojištění jaderných rizik - Holý, Adam; Ducháčková, Eva, 1958-; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá popisem a analýzou pojištění odpovědnosti za jaderná rizika vůči třetím osobám ve světě a v ČR. Cílem této práce je následně zhodnotit celkovou připravenost jednotlivých mezinárodních režimů pojištění odpovědnosti na případnou jadernou nehodu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část – Teoretická část se věnuje popisu jednotlivých mezinárodních úmluv, mezinárodních orgánů a jaderných poolů. Praktická část je věnována analýze nejvýznamnějších nehod z pohledu odpovědnosti. Na základě získaných poznatků se poslední část věnuje zhodnocení režimů pojištění odpovědnosti za jaderné škody.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses