Analýza úpadku společnosti ZOOT a.s. a její reorganizace - Ďurčík, Richard (2020)
Cílem této diplomové práce je provést finanční analýzu hospodaření společnosti ZOOT a.s. (dále jen „Společnost“) v letech 2013 až 2018 a zmapovat následné insolvenční řízení. Principiálně sestává ze dvou částí. První část „ekonomická analýza“ obsahuje kapitoly věnující se identifikaci této Společnosti, provedení finanční analýzy účetních výkazů a vyšetření jejího hospodaření, aplikaci bankrotních a bonitních modelů a pojednání o ekonomickém úpadku Společnosti a jeho příčinách (jak z hlediska dlouhodobého, tak z hlediska krizového roku 2018). V druhé části práce „insolvenční řízení“ se pak věnuji úpadku Společnosti z pohledu následného řízení. Tato část začíná okamžikem vyhlášení moratoria na majetek Společnosti, pokračuje podáním návrhu na insolvenční řízení, dále analýzou reorganizačního plánu a končí srovnáním míry uspokojení pohledávek věřitelů, při řešení úpadku reorganizací a konkursem.