Komparace daňového základu korporátní daně ve vybraných zemích Evropské unie - Krejčí, Tomáš (2020)
Tato diplomová práce se zabývá komparací základu korporátní daně ve vybraných zemích Evropské unie, konkrétně v České republice, ve Finsku a v Irsku. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části práce se čtenář dozví základní informace o korporátní dani, ve druhé části je pak rozebráno korporátní zdanění v Irsku a ve Finsku. Ve třetí části jsou porovnány jednotlivé části základu daně ve zmíněných státech následované výpočtem celkové daňové povinnosti modelové společnosti v závislosti na státě, ve kterém by byla činnost této společnosti zdaněna. Ve čtvrté části lze najít několik doporučení na změny v korporátním zdanění České republiky.