Master Data Management ve STORY DESIGN - Sedláček, David; Karkošková, Soňa; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce představuje zpracování dynamického oboru Master Data Ma-nagementu, integrace zákaznických dat a dalších subdomén s tím pojmem spojených. Hlav-ním cílem práce je aplikace Master Data Managementu v konkrétním podniku. Dílčími cíli jsou analyzovat obecné postupy při tvorbě Master Data Managementu a vytvořit logickou posloupnost kroků k implementaci vyvozených pravidel v konkrétním podniku. Dalším cí-lem je popsat a zhodnotit již reálný projekt české společnosti STORY DESIGN a na základě vyvozených úvah doporučit implementaci nových postupů a korekci již zavedených pravi-del.Jako metody k dosažení stanovených cílů jsem použil rešerši tištěných a elektronických in-formačních zdrojů a osobní spolupráci s IT managerem společnosti STORY DESING a dal-šími zainteresovanými osobami.Přínosem této práce by mělo být vytvoření a popsání obecného postupu při implementování Master Data Managementu v podniku, návrh aplikování Master Data Managementu a zhod-nocení aktuálních procesů probíhajících ve společnosti STORY DESING.Práce se skládá ze dvou částí. První část je teoretická a má za úlohu představit danou pro-blematiku, vymezit definice a znalosti potřebné k pochopení tématu a vysvětlit vztahy uvnitř Master Data Managementu a souvisejících konceptů, jakými jsou Master Data, System of Record a Single Source of Truth. Druhá, praktická část představuje realizaci projektu imple-mentace Master Data Managementu v konkrétní podniku, návrhu obecných postupů, praktik a metod při zavádění Master Data Managementu a zhodnocení doposud probíhajících pro-cesů uvnitř firmy.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses