Komparace korporátního zdanění ve vybraných zemích - Krudenc, Antonín; Moučková, Michaela; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá komparací korporátní daně v České republice, Slovensku, Irsku a Nizozemsku. Práce je rozdělena do šesti částí. První část pojednává obecně o daňové politice. Druhá část se zabývá iniciativou BEPS a její implementací. Třetí část je zaměřena na metody agresivního daňového plánování. Čtvrtá část se zabývá systémem korporátní daně ve vybraných státech a komparací mezi nimi. Pátá kapitola je zaměřena na přímé zahraniční investice a jejich vývoj v jednotlivých státech. A šestá poslední část se věnuje komparaci na základě daňových a makroekonomických ukazatelů. Závěrem je v práci provedena regresní analýza pro zjištění na čem závisí vývoj poměru odchozích a příchozích přímých zahraničních investic a také čím je ovlivněn vývoj míry výnosnosti zahraničních investic. Cílem práce je především komparace států na základě konstrukce korporátní daně, na základě makroekonomických ukazatelů a také vytvořit model, který by zachytil, na čem závisí vývoj výše uvedených ukazatelů.
Vedoucí práce: Michaela Moučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses