Využití nástrojů a metod manažerského účetnicví v řízení zemědělského podniku - Uhelák, Filip; Král, Bohumil, 1952-; Menšík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Předložená práce se zabývá využitím nástrojů manažerského účetnictví v zemědělském podniku. Cílem práce je provést kritickou analýzu informačního systému zemědělského družstva PD Pinkovce, a to primárně z hlediska informačních potřeb managementu. Práce se věnuje dvěma hlavním okruhům, a to systému kalkulací a systému rozpočtů. V rámci systému kalkulací je zpracována absorpční kalkulace a je řešen problém alokace nákladů. Je navrhnut i alternatívní přístup přiřazovaní nákladů na bázi aktivit. V rámci systému rozpočtů je zdůrazněn variantní přístup k tvorbě rozpočtů a rozpočty peněžních toků.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses