Reporting v zakázkově-orientovaném výrobním podniku - Křtěnská, Andrea (2020)
Tato diplomová práce se zabývá tématem reportingu v podnicích se zakázkovým typem výroby. Nejprve je popsáno, co je reporting, kdo jsou jeho uživatelé, jaké má vlastnosti, kdo ho tvoří a kde jsou obvykle čerpána jeho vstupní data. Další část práce se zaměřuje na specifika manažerského účetnictví v zakázkově orientovaných podnicích. Aplikační část rozebírá reporting konkrétní zakázkové společnosti, analyzuje jeho stav a navrhuje změny ve vstupních datech a nový systém reportů.Cílem práce je zanalyzovat současný stav reportingu v dané společnosti a zjistit jeho případné nedostatky. Druhým cílem je navrhnout efektivní systém reportů pro management a ostatní zainteresované osoby.