Paušální daň pro podnikatele v ČR - Jančíková, Eliška (2020)
Cílem diplomové práce je odhadnout administrativní náklady nového režimu paušální daně na straně Finanční správy v prvním roce účinnosti novely a možné snížení administrativní zátěže potenciálních žadatelů o paušální daň. Z výpočtů vyplývá, že v případě maximálního zájmu o tento institut ze strany poplatníků může nová agenda odpovídat přijetí až 938 nových pracovníků. Administrativní zátěž daňových subjektů, které nový režim zdanění využijí, může být snížena až o 75 %.