Paušální daň pro podnikatele v ČR - Jančíková, Eliška; Slintáková, Barbora; Košťáková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce je odhadnout administrativní náklady nového režimu paušální daně na straně Finanční správy v prvním roce účinnosti novely a možné snížení administrativní zátěže potenciálních žadatelů o paušální daň. Z výpočtů vyplývá, že v případě maximálního zájmu o tento institut ze strany poplatníků může nová agenda odpovídat přijetí až 938 nových pracovníků. Administrativní zátěž daňových subjektů, které nový režim zdanění využijí, může být snížena až o 75 %.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses