Analýza a doporučení vhodného účetního softwaru - Loudilová, Tereza; Hora, Michal, 1965-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Má diplomová práce pojednává o historii a vývoji účetních záznamů od přepisovacích forem, přes ty propisovací s využitím uhlového papíru, mechanické s využitím psacích strojů i automatizované spojené s nástupem prvních počítačů a účetních programů. Jedna podkapitola je věnována i robotizaci, která je trendem 21. století a v nemalé míře začíná zasahovat i účetní softwary a náplň práce účetní. Další z kapitol je věnována hlediskům a doporučením, podle kterých by měl podnikatel vybírat vhodný účetní software. Čtvrtá kapitola popisuje čtyři vybrané účetní softwary a jejich dostupné licenční balíčky, které si může podnikatel zakoupit.V rámci praktické části mé diplomové práce jsem se rozhodla provést analýzu těchto čtyř vybraných účetních softwarů z hlediska předem stanovených kritérií a určit ten nejvhodnější pro předem danou outsourcingovou společnost poskytující účetní i daňové služby.
Vedoucí práce: Michal Hora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses