Analýza ekonomických dopadů eventu Colours of Ostrava na rozvoj cestovního ruchu v regionu - Vlčková, Veronika (2020)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnocení ekonomických dopadů festivalu na cestovní ruch ve městě Ostravě. První část vychází ze studia odborné literatury a je zaměřena na teoretické poznatky o cestovním ruchu a eventech. V praktické části práce jsou zjišťovány a vyhodnocovány ekonomické dopady festivalu, plynoucí především z výdajů návštěvníků. Na základě výsledků šetření jsou stanoveny benefity festivalu projevující se např. nárůstem návštěvnosti a tržeb podniků či památek. Obsahuje výpočet multiplikátoru cestovního ruchu a s ním spojeného zvýšení produkce ekonomiky.