Analýza ekonomických dopadů eventu Colours of Ostrava na rozvoj cestovního ruchu v regionu - Vlčková, Veronika; Černá Silovská, Hana; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnocení ekonomických dopadů festivalu na cestovní ruch ve městě Ostravě. První část vychází ze studia odborné literatury a je zaměřena na teoretické poznatky o cestovním ruchu a eventech. V praktické části práce jsou zjišťovány a vyhodnocovány ekonomické dopady festivalu, plynoucí především z výdajů návštěvníků. Na základě výsledků šetření jsou stanoveny benefity festivalu projevující se např. nárůstem návštěvnosti a tržeb podniků či památek. Obsahuje výpočet multiplikátoru cestovního ruchu a s ním spojeného zvýšení produkce ekonomiky.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses