Zelená logistika ve Škoda Auto, a.s. - Martinec, Pavel (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zelenou logistiku ve společnosti Škoda Auto, a.s. Práce má část teoretickou a praktickou. V teoretické se zaměřuje na pojmy a činnosti, které se vztahují k části praktické. Jsou zde uvedeny také některé příklady zelené logistiky z praxe. Praktická část se soustředí na společnost Škoda Auto, a.s. Jsou popsány její produkty, strategie a také příklady využití zelené logistiky. Poslední kapitola je věnována analýze. Pro výběr kritérií byl vybrán aktuální výzkum na téma alternativních pohonů pro nákladní vozy. V analýze jsou uvedeny aktuální alternativní pohony, které se v automobilovém průmyslu využívají. Cílem této práce je určit, zda je v současné době výhodné využívat některý z alternativních pohonů pro nákladní vozy a případně jaký.