Didaktická ekonomická hra jako metoda zážitkového učení a její ověření ve výuce - Hrazdilová, Eva (2020)
Tato diplomová práce se zabývá hrou jako aktivizační metodou při výuce účetnictví a ekonomiky v rámci třetích ročníků obchodních akademií. Cílem práce bylo navrhnout didaktickou ekonomickou hru, která inovativním způsobem umožní studentům zopakovat a v praktické modelové situaci aplikovat naučenou teorii z oblasti účetnictví a ekonomiky. Navržená hra nazvaná „Obchod s bonboniérou“ byla následně v praxi vyzkoušena v rámci výuky na Obchodní akademii Hovorčovická v Praze. Díky ústní i dotazníkové zpětné vazbě od studentů i pedagogů byly některé aspekty hry upraveny (například časová dotace), nicméně pedagogický výzkum, respektive uplatnění hry v rámci výuky ukázaly, že žáci tuto formu aktivizace a opakování učiva z velké většiny přijímají kladně. Navrhovanou hru „Obchod s bonboniérou“ je možné zařadit do výuky na konci třetího ročníku obchodní akademie a využít ji jako metodu zážitkového učení k zopakování probrané látky.