Účetní a daňové souvislosti fúzí na Slovensku - Janičkovičová, Ivana; Skálová, Jana, 1967-; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce na téma „Účetní a daňové souvislosti fúzí na Slovensku“ se zaměřuje na fúze realizované na Slovensku, na jejich právní, účetní a daňové aspekty. Práce nejdříve vymezuje fúze obecně, zabývá se jejich klasifikací, motivy a průběhem. Dále se práce soustřeďuje na právní úpravu fúzí na Slovensku, včetně novely Obchodného zákoníku SR. Následně je pozornost věnována účetním povinnostem zanikajících a nástupnických společností při procesu fúze. Další část práce se zaměřuje na daňové souvislosti fúzí s poukázáním na významné změny v zákoně o dani z příjmů. V praktické části se práce zabývá analýzou realizovaných fúzí na Slovensku v letech 2014 až 2018 a vyhodnocením jejich vývoje a trendů.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses