Jednotná sazba DPH – ekonomické dopady - Dinh Thi Thuy, Trang; Klazar, Stanislav, 1974-; Petružálková, Mona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je pomocí vícekriteriální analýzy zhodnotit dopadysjednocené sazby DPH na tři zvolené modely. První model představuje systémDPH se základní sazbou 21 % a první sníženou sazbou ve výši 15 %. Druhý modelreprezentuje scénář, ve kterém byly sazby DPH sjednoceny na 17,5 %. Třetí modelupravuje aktuální stav systému DPH, tj. systém s jednou základní a dvěmasníženýma sazbami. Prvním dílčím cílem je zhodnocení dopadů jednotlivých modelů na daňové subjekty, konkrétněji domácnosti a daňovou správu. Druhýmdílčím cílem je provedení vícekriteriální analýzy, na základě které poté vyberunejvhodnější model.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses