Ocenění společnosti ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. - Dobrovolná, Andrea (2020)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Znovín Znojmo a. s. Cílem je ocenění podniku na bázi tržní hodnoty k 1.1.2018. První část práce obsahuje strategickou a finanční analýzu. Druhá část vycházející z předchozích analýz zahrnuje analýzu a následnou prognózu generátorů hodnoty a finančního plánu. Poslední část – ocenění – je provedeno výnosovou metodou ve variantě DCF Entity. Druhou metodou ocenění je metoda tržního porovnání. Na základě všech informací a dosažených výsledků je odhadnut interval výsledné hodnoty podniku.