Ocenění společnosti ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. - Dobrovolná, Andrea; Maříková, Pavla, 1965-; Sýkorová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Znovín Znojmo a. s. Cílem je ocenění podniku na bázi tržní hodnoty k 1.1.2018. První část práce obsahuje strategickou a finanční analýzu. Druhá část vycházející z předchozích analýz zahrnuje analýzu a následnou prognózu generátorů hodnoty a finančního plánu. Poslední část – ocenění – je provedeno výnosovou metodou ve variantě DCF Entity. Druhou metodou ocenění je metoda tržního porovnání. Na základě všech informací a dosažených výsledků je odhadnut interval výsledné hodnoty podniku.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses