Postupy při zavádění nástrojů Smart Cities v České republice - Štěch, Martin; Toth, Petr, 1962-; Prokýšek, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit, zda pro projekty Smart Cities jsou vhodné dané metody hodnocení veřejných investic. Práce uvádí, jak lze upravit zahraniční analýzu nákladů a výnosů pro české prostředí. Záměrem práce je usnadnit rozhodování veřejným subjektům při implementaci konkrétního prvku Smart City. Práce se v teoretické části nejprve věnuje definováním pojmu a konceptu Smart City, následně je popsána problematika veřejného sektoru, veřejných statků a dalších pojmů s tím spojených. V praktické části je na základě poznatků z uvedených příkladů sestavena analýza nákladů a výnosů projektu Smart pro město Písek, kterou lze s příslušnými úpravami použít i pro jiná města vČeské republice. Hlavním přínosem práce je analýza dostupnosti dat na konkrétní Smart City aktivitě v České republice.
Vedoucí práce: Petr Toth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses