Nemovité věci - účetní a daňový pohled na vybrané problémy, komparace s IFRS - Knapová, Iva; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na porovnání vybraných oblastí u nemovitých věcí dle české právní, účetní a daňové legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Práce se skládá ze tří hlavních částí. První kapitola je věnována teoretickému vymezení nemovitých věcí dle jednotlivých právních úprav. Ve druhé a třetí části je řešeno oceňování nemovitých věcí při pořízení a v průběhu držení z pohledu české účetní legislativy a mezinárodních účetních standardů. Obě kapitoly jsou rovněž doplněny praktickými příklady a teoretickými přehledy. Na základě teoretických poznatků je v závěru diplomové práce uveden souhrnný příklad porovnávající oba přístupy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses