Hospodářsko-politické konsekvence demografického vývoje v České republice v letech 1993 - 2018 - Kolářová, Michaela; Kozák, Jan, 1990-; Křeček, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na fenomén stárnutí obyvatelstva v České republice a jeho hospodářsko-politické konsekvence. Cílem bakalářské práce je na základě dostupných dat analyzovat demografický vývoj v České republice, sestavit jeho prognózu a vyvodit možné dopady na penzijní, sociální a zdravotní systém země. Na základě provedené demografické analýzy a prognózy dle metodiky Českého statistického úřadu dochází práce k závěru, že bude-li i nadále docházet ke zvyšování podílu poproduktivní generace obyvatel, bude třeba podniknout příslušná hospodářská opatření. Při zkoumání možných důsledků stárnutí obyvatelstva je kladen důraz na financování penzijního systému a potenciální nedostupnost sociálních služeb.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses