Analýza financování sportovní činnosti v ČR v letech 2006 - 2018 - Valín, Tomáš; Kozák, Jan, 1990-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
V bakalářské práci jsou analyzovány výdaje na sport a sportovní činnosti v České republice mezi lety 2006 až 2018. V teoretické části jsou představeny pojmy spojené se státním rozpočtem a financováním sportu obecně a vybrané teorie hospodářského cyklu. . Na základě provedené analýzy se nepodařilo potvrdit hypotézu, že výdaje z veřejného sektoru jsou závislé na aktuálním průběhu hospodářského cyklu. V závěru je konstatováno, že dominantní vliv na financování sportu mají politická rozhodnutí a také vztahy mezi lidmi, kteří o dotace žádají a komisí, která finanční prostředky přiděluje. Ve sledovaném období se potvrdilo, že výdaje na sport rostou jak nominálně, tak i v poměru k výši HDP.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses