Finanční gramotnost na středních odborných školách - Zelená, Aneta (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku finanční gramotnosti žáků středních odborných škol a zabývá se kvalitou finančního vzdělávání na sekundárním stupni vzdělávací soustavy. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část objasňuje principy finančních instrumentů a finančního plánování. Dále je zde rozebrán systém finančního vzdělávání na středních odborných školách. V praktické části jsou shrnuty výsledky výzkumného šetření provedeného na obchodní akademii, na střední odborné škole a odborném učilišti. Cílem výzkumu bylo identifikovat nedostatky ve výuce finanční gramotnosti na středních odborných školách a odborných učilištích.