Vliv mindfulness na ekonomické vzdělávání - Štěpánová, Petra; Vacínová, Tereza; Pavera, Libor, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce shrnuje poznatky o mindfulness a představuje specifika a možnosti jeho využití v práci se studenty ekonomického zaměření. Uvádí některé programy založené na mindfulness využívané v klinické i školní praxi. Dále tato práce uvádí stručné zhodnocení studií, které sledují vliv těchto programů na různé aspekty vzdělávání. Značná část této práce podrobně popisuje průběh Relational Mindfulness Training programu. Empirická část definuje kvantitativní zkoumání vlivu RMT kurzu na vybrané aspekty vzdělávání u studentů VŠE a prezentuje porovnání situace před absolvováním kurzu a po něm. Na základě párového T-testu bylo zjištěno, že RMT má statisticky významný vliv při studiu, zejména pak na zvládání stresu, schopnost udržení pozornosti při studiu a práci s prokrastinací.
Vedoucí práce: Tereza Vacínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses