Interní IT audit ve společnosti Česká pojišťovna a.s. - Vaněk, Ladislav (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou interního auditu se zaměřením na IT oblast. V teoretické části je nastíněna historie interního auditu, jeho úloha a funkce v rámci společnosti. Dále je pojednáno o profesních organizacích, regulaci a metodikách v oblasti IT auditu. Praktická část obsahuje krátké představení auditního týmu působícího v rámci České pojišťovny a.s., jeho zařazení a úlohu v rámci společnosti. Dále se zaměřuje na vysvětlení auditní činnosti a aplikovaných postupů. Poslední kapitola je věnovaná realizaci vzorové auditní zakázky dle postupů útvaru Interního auditu v České pojišťovně a metodiky skupinového interního auditu Generali.