Interní IT audit ve společnosti Česká pojišťovna a.s. - Vaněk, Ladislav; Wagenknecht, Lukáš; Kazimírová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou interního auditu se zaměřením na IT oblast. V teoretické části je nastíněna historie interního auditu, jeho úloha a funkce v rámci společnosti. Dále je pojednáno o profesních organizacích, regulaci a metodikách v oblasti IT auditu. Praktická část obsahuje krátké představení auditního týmu působícího v rámci České pojišťovny a.s., jeho zařazení a úlohu v rámci společnosti. Dále se zaměřuje na vysvětlení auditní činnosti a aplikovaných postupů. Poslední kapitola je věnovaná realizaci vzorové auditní zakázky dle postupů útvaru Interního auditu v České pojišťovně a metodiky skupinového interního auditu Generali.
Vedoucí práce: Lukáš Wagenknecht
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses