Finanční a strategická analýza společnosti Matrix, a.s. - Pavlousková, Lenka; Pham, Hoang Long; Mašek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Předmětem a cílem této diplomové práce je teoretické popsání a praktické provedení finanční a strategické analýzy na vybraném podniku. Vybraným podnikem pro diplomovou práci je společnost Matrix a.s. Tato práce začíná teoretickými znalostmi daného tématu, na které v druhé části práce navazuje jejich praktická aplikace. Teoretická a praktická část mají v práci stejnou strukturu. Na začátku se práce věnuje strategické analýze. Dochází k rozboru vnějšího a vnitřního potenciálu podniku pomocí PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a analýzy vnitřních zdrojů. Poté se část práce věnuje popisu finanční analýzy, jejím uživatelům a zdrojům informací k jejímu vypracování. Na tyto informace navazuje horizontální a vertikální analýza výkazů, poměrové ukazatele a bankrotní a bonitní modely. Výsledky a závěry finanční a strategické analýzy jsou přehledně seskupeny v rámci SWOT analýzy. Poslední část je věnována finančnímu plánu, který navazuje na výsledky analýz.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses