Porovnání účetnictví v ČR a ve Švýcarsku - Synková, Michaela (2020)
Diplomová práce se v úvodu zaměřuje na legislativní úpravu finančního účetnictví v České republice. Dále bude problematika finančního účetnictví rozebrána na konkrétním příkladu společnost sídlící v České republice. Následuje legislativní úprava finančního účetnictví ve Švýcarsku. Podrobněji je teoretická část zaměřena na mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Další kapitola je věnována charakteristice účetnictví a účetních výkazů mateřské společnosti se sídlem ve Švýcarsku.Stěžejní částí práce bude charakterizování požadavků mateřské společnosti na svoji dceřinou společnost.