Porovnání účetnictví v ČR a ve Švýcarsku - Synková, Michaela; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se v úvodu zaměřuje na legislativní úpravu finančního účetnictví v České republice. Dále bude problematika finančního účetnictví rozebrána na konkrétním příkladu společnost sídlící v České republice. Následuje legislativní úprava finančního účetnictví ve Švýcarsku. Podrobněji je teoretická část zaměřena na mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Další kapitola je věnována charakteristice účetnictví a účetních výkazů mateřské společnosti se sídlem ve Švýcarsku.Stěžejní částí práce bude charakterizování požadavků mateřské společnosti na svoji dceřinou společnost.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses