Kursové rozdíly - Ondráková, Veronika; Skálová, Jana, 1967-; Havlínová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá vznikem kursových rozdílů z cizoměnových transakcí a přepočtem položek vyjádřených v cizí měně v průběhu a ke konci účetního období. Část práce je věnována interpretacím Národní účetní rady, na kterou navazuje kapitola o cizoměnových transakcích z pohledu daní z příjmů a daní z přidané hodnoty. Dále se práce zaměřuje na srovnání přístupů českých předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví k cizoměnovým transakcím. Praktická část analyzuje účetní závěrku v souvislosti s kursovými rozdíly a celková problematika kursových rozdílů je znázorněna na konkrétních příkladech.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses