Komparace daně z příjmů právnických osob v České republice a Itálii a způsoby její optimalizace v návaznosti na účetnictví - Hájková, Anežka; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a následně porovnat daň z příjmů právnických osob v České republice a Itálii. Práce je rozdělena na tři části, první část se věnuje účetním systémům, druhá část pak daňovým systémům v České republice a Itálii. Třetí část je již konkrétně zaměřena na daň z příjmů právnických osob, přičemž největší důraz je zde kladen na úpravu výsledku hospodaření na základ daně, osvobození od daně, daňové odpočty a slevy na dani. Tato část obsahuje vždy teoretický podklad a ve většině případů i praktickou aplikaci získaných poznatků na modelových příkladech. V příkladech jsou uvedena řešení dle českých a italských postupů a ta jsou následně porovnána. Součástí této kapitoly je i závěrečný komplexní příklad a doporučení pro jednotlivé země v oblasti daně z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses