Karuselové podvody - Dvořák, Michal; Zídková, Hana; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou jednotlivých případů řešených v letech 2014–2019 útvarem Daňová kobra, které se týkaly karuselových podvodů. Nejdříve jsou popsány základní pojmy jako je například daňový únik, přenesení daňové povinnosti a MTIC. Dále práce obsahuje schéma karuselového podvodu a popis jednotlivých případů, které jsou analyzovány, přičemž ohled je v jednotlivých případech brán především na trendy, zdanitelné plnění a počet zapojených daňových subjektů. Dané případy jsou vyhledány z tiskových zpráv Daňové kobry a z oficiálních dat Finanční správy.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses