Ocenění společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně, a.s. - Hoférek, Marek; Krabec, Tomáš, 1981-; Kodl, Matyáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Léčebné lázně Mariánské lázně a.s. k 1.1.2019. Ocenění je provedeno na základě dvou zvolených kategorií hodnoty, tržní a investiční hodnoty. V první části práce je autorem vymezeno metodologické a teoretické ukotvení kategorií hodnoty. V této části je téže definován teoretický kupující pro investiční hodnotu. Druhá část práce se zabývá představením oceňované společnosti. Následně je zpracována strategická a finanční analýza. Na základě analýz je provedena prognóza generátorů hodnoty, ze kterých je sestaven finanční plán. Investiční a tržní hodnota jsou od kapitoly generátorů hodnoty separovány. Tržní i investiční hodnota je kalkulována prostřednictvím výnosové metody, konkrétně variantou DCF Entity. Výnosová ocenění (tržní a investiční) jsou doplněny o metodu tržního porovnání a kalkulaci účetní hodnoty podniku.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses