Analýza vývoje úvěrů obyvatelstva v ČR - Zotov, Semyon (2020)
Diplomová práce s názvem Analýza vývoje úvěrů obyvatelstva v České republice se zabývá zadlužeností českých domácností. První část práce se věnuje teoretickým poznatkům, které úzce souvisejí se zadlužeností domácností. Jsou zde vysvětleny pojmy jako zadluženost, spotřebitelské úvěry, hypoteční úvěry apod. Praktická část práce se věnuje analýze zadluženosti českých domácností a analýze spotřebitelských a hypotečních úvěrů u bankovních finančních institucí. V závěru praktické části je uveden příklad hypotečního úvěru dle nových podmínek stanovených Českou národní bankou.