Inovace na pojistných trzích v oblasti pojištění automobilů - Lukačovičová, Regína (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na pojištění automobilů na českém pojistném trhu. Konkrétně je rozebrána nynější podoba povinného ručení a souvisejících doplňkových pojištění. Věnuje se aspektům pro výpočet pojistného. Dále se zabývá technologickými inovacemi vstupujícími na pojistný trh. Ty pak detailně rozebírá. Součástí těchto kapitol je zmíněna potřeba reakce pojišťoven na tyto inovace. Nejčastěji se tak děje pomocí nových pojistných produktů, nebo novými modely přístupů, jak ke stávajícím modelům přistoupit. Pokládá čtenáři několik podnětů k zamyšlení nad nynější i budoucí situací.