Problematika udržitelného rozvoje a její projevy v rámci financí podniků vybraných odvětví - Kandakova, Alena; Poborský, František; Horák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce si klade za cíl zkoumání a popis současného stavu a vyvíjecího charakteru problematiky udržitelného rozvoje v podnikatelském prostředí. První část práce se zaměřuje na původ a cíl koncepce. Druhá část zdůrazňuje podněty některých hráčů na trhu implementujících strategie trvalého udržitelného rozvoje, konkrétněji to spočívá ve větší transparentnosti a informovanosti obyvatelstva, změně preferencí současných a potenciálních zaměstnanců, požadavků investorů a zpřísňování legislativy EU. Třetí část prezentuje současné přístupy a společné trendy pro podnikatelský sektor s podrobnějším soustředěním na odvětví stavebnictví, rychloobrátkového spotřebního zboží a dopravy a ovlivnění úvah trvalého udržitelného rozvoje na korporátní finance.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses