Využití MS Excel a Power BI při finančním auditu - Stříbný, Dominik; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Auditorská obec v posledních letech zaznamenává klesající trend v počtu evidovaných asistentů auditora. Tento jev je mimo jiné zapříčiněn mylnou a zastaralou představou nejen absolventů VŠ o mechanické a stereotypní náplni výkonu této pozice, což způsobu-je pokles zájmu o vstup do tohoto odvětví. Diplomová práce má za cíl toto neblahé vní-mání eliminovat, a to přiblížením moderních, aktuálně aplikovaných softwarových ná-strojů, pomocí kterých mohou asistenti auditora testovaná účetní data efektivně zpraco-vat.V první části se práce zaměřuje na definici a vývoj auditu, potažmo jak tato profese rea-guje na vývoj obchodního prostředí. Pro lepší zařazení a pochopení druhé části práce je obsahem teoretické části rovněž detailnější popis průběhu auditní zakázky, aby bylo zřejmé, v jakých fázích je možné softwarové nástroje prakticky využít. V druhé části je přiblíženo možné využití dvou analytických nástrojů ke zpracování kli-entských účetních dat, jejichž aplikace je demonstrována na praktických příkladech zpra-vidla spadajích do kompetence asistenta auditora. Pro účely této práce byly vybrány dva veřejně dostupné nástroje – MS Excel a MS Power BI.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses