Nové typy pojistných produktů - Nováková, Miroslava (2020)
Tato diplomová práce s názvem Nové typy pojistných produktů má za úkol představit a analyzovat nové produkty na pojistných trzích, se kterými pojišťovny přicházejí v důsledku měnících se trendů na těchto trzích. V první kapitole jsou jednotlivé trendy více přiblíženy a rozebrány. Jedná se především o všeobecné zavádění technologií, regulace trhů a demografické změny. V dalších kapitolách jsou již analyzovány jednotlivé produkty, jež nově vznikly či byly přepracovány v důsledku aktuálních potřeb trhu.