Analýza výkonnosti vybraných amerických technologických fondů - Rumian, Lukáš (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku investice do podílových fondů a následně na analýzu investování do technologických fondů ve Spojených státech a dalších zemích. První část diplomové práce je věnována teoretickému poznání kolektivního investování, jeho historii, právní stránce, výhodám a nevýhodám a následně i různým typům fondů. Druhá kapitola je zaměřena na technologické fondy a jejich druhy. Třetí kapitola se věnuje různým možnostem měření výkonnosti podílových fondů. Závěrečná část práce se věnuje na analýze a porovnání výkonnosti existujících technologických fondů ve Spojených státech.