Analýza výkonnosti vybraných amerických technologických fondů - Rumian, Lukáš; Musílek, Petr, 1965-; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku investice do podílových fondů a následně na analýzu investování do technologických fondů ve Spojených státech a dalších zemích. První část diplomové práce je věnována teoretickému poznání kolektivního investování, jeho historii, právní stránce, výhodám a nevýhodám a následně i různým typům fondů. Druhá kapitola je zaměřena na technologické fondy a jejich druhy. Třetí kapitola se věnuje různým možnostem měření výkonnosti podílových fondů. Závěrečná část práce se věnuje na analýze a porovnání výkonnosti existujících technologických fondů ve Spojených státech.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses