Ocenění společnosti JetBrains s.r.o. - Pros, Aleš (2020)
Tato práce se zabývá oceněním společnosti JetBrains s.r.o. Na základě vybraných konkurentů je zpracována finanční analýza, kde dochází k potvrzení předpokladu going koncern. Na finanční analýzu navazuje strategická analýza, která předpovídá tempo růstu tržeb a potvrzuje možnost použití metody DCF. V generátorech hodnoty dochází k predikci hlavních proměnných pro ocenění. Společnost je oceněna za použití metody DCF entity a WACC. Jako doplňkové slouží tržní ocenění. Poté je stanovena výsledná hodnota.