Ocenění společnosti JetBrains s.r.o. - Pros, Aleš; Krabec, Tomáš, 1981-; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato práce se zabývá oceněním společnosti JetBrains s.r.o. Na základě vybraných konkurentů je zpracována finanční analýza, kde dochází k potvrzení předpokladu going koncern. Na finanční analýzu navazuje strategická analýza, která předpovídá tempo růstu tržeb a potvrzuje možnost použití metody DCF. V generátorech hodnoty dochází k predikci hlavních proměnných pro ocenění. Společnost je oceněna za použití metody DCF entity a WACC. Jako doplňkové slouží tržní ocenění. Poté je stanovena výsledná hodnota.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses