Finanční analýza společnosti Vikartovská agrárna spoločnosť a.s. - Bohunčáková, Ivana; Rýdlová, Barbora, 1976-; Cuníková, Silvia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je identifikace hlavních slabých stránek konkrétního slovenského zemědělského podniku a následně předložení návrhů na jejich vylepšení pomocí finanční analýzy z hlediska jeho dosažené finanční situace. Práce obsahuje dvě hlavní části. První část se zabývá metodologií a seznamuje s vývojem zemědělství na Slovensku. Definuje specifika agrárního sektoru a v neposlední řadě vysvětluje teorií finanční analýzy, její metody a postupy. Druhá část bude dokazovat a aplikovat již vysvětlenou teorii finanční analýzy na konkrétním zemědělském podniku a provede pravdivost specifik agrární ekonomické činnosti. V závěru práce se propojí všechny dosažené výsledky a navrhnou se možná řešení na eliminaci slabých stránek a vyvarování se jim do budoucna.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses