Investování prostředků technických rezerv na českém pojistném trhu - Svoboda, Martin (2020)
Cílem a zaměřením bakalářské práce „Investování prostředků technických rezerv na českém pojistném trhu“ je analýza a následná komparace investiční činnosti komerčních pojišťoven podnikajících na území České republiky. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a empirické. Teoretická část se zaobírá problematikou technických rezerv, jejich členěním, tvorbě a následnému finančnímu umístění. Empirická část je věnována rozboru vybraných komerčních pojišťoven na českém pojistném trhu z hlediska finančního umisťování prostředků technických rezerv a následnému porovnání investičních aktivit a strategií těchto pojišťoven.