Investování prostředků technických rezerv na českém pojistném trhu - Svoboda, Martin; Ducháčková, Eva, 1958-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem a zaměřením bakalářské práce „Investování prostředků technických rezerv na českém pojistném trhu“ je analýza a následná komparace investiční činnosti komerčních pojišťoven podnikajících na území České republiky. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a empirické. Teoretická část se zaobírá problematikou technických rezerv, jejich členěním, tvorbě a následnému finančnímu umístění. Empirická část je věnována rozboru vybraných komerčních pojišťoven na českém pojistném trhu z hlediska finančního umisťování prostředků technických rezerv a následnému porovnání investičních aktivit a strategií těchto pojišťoven.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses