Využití aplikace Google trends při analýze finančních aktiv - Koucký, Marek; Fičura, Milan; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je ověřit možnost využití dat získaných z aplikace Google Trends při analýze finančních aktiv. Celá práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována současným metodám analýzy finančních aktiv, především fundamentální a technické analýze. Druhá kapitola je zaměřena na samotnou aplikaci Google Trends. Ukazuje možnosti a způsoby použití, které tato aplikace nabízí. Poslední třetí kapitola se zabývá testováním a analýzou vybraných finančních aktiv pomocí dat získaných z aplikace Google Trends. Součástí této kapitoly je mimo jiné testování modelu GARCH (1,1) a obchodní strategie založené na vlastních technických indikátorech kombinujících informace získané z kurzu aktiva a objemů vyhledávání ve vyhledávači Google.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses