Konsolidovaná účetní závěrka podle německých účetních standardů - Vencourová, Klára (2020)
Diplomová práce se věnuje problematice sestavení konsolidované účetní závěrky podle požadavků německé legislativy. V úvodní části práce jsou představeny právní normy upravující problematiku sestavení konsolidované účetní závěrky a obecná pravidla konsolidace používaná ve Spolkové republice Německo. Stěžejní část práce se věnuje popisu metod a postupů konsolidace účetních výkazů používaných ve Spolkové republice Německo. Závěrečná část práce je věnována komparaci německé účetní legislativy s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví v oblasti konsolidace účetních výkazů. Hlavním cílem práce je popis formálních pravidel a metod konsolidace účetních výkazů podle německé legislativy a jejich komparace s požadavky Mezinárodních standardů účetního výkaznictví.