Podnikové kombinace v ČR - Zhurkin, Ivan; Buus, Tomáš, 1977-; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se věnuje právním, účetním a daňovým aspektům podnikových kombinací v České republice. Postupně rozebírá jednotlivé varianty podnikových kombinací z hlediska jejich procesní náročnosti a daňových povinností. Úvod práce se zabývá základním vymezením podnikové kombinace z pohledu českých účetních předpisů a mezinárodních účetních standardů. Dále jsou v rámci úvodní kapitoly popsány základní rozdíly. V následujících částech práce jsou prezentovány rozdíly mezi nejběžnějšími formámi podnikových kombinací v České republice, tj. přeměna ve formě sloučení a prodej obchodního závodu. Závěrečná kapitola obsahuje modelový příklad na základě, kterého si čtenář dokáže shrnout jednotlivé poznatky získané z teoretické části této práce.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses